Címkék

További lehetőségek

Andalúzia XIV. - El Rocio és Matalascanas

2019. július 26.

Az előző bejegyzésben említett terület legnagyobb összefüggő védett területe a Donana Nemzeti Park, melynek része többek között a Guadalquivir folyó deltája és az óceánparti homokdűnék is. A park jelentős része csak vezetett, terepjárós túrákon látogatható. A szigorúan védett terület körül található egy kevésbé védett rész is, a Donana Természeti Park (Natural Park).

A terület egyik jelentősebb települése El Rocio, amely egy sekély lagúna mellett található. Tavasszal flamingókat és más madarakat is láthatunk itt, július végére azonban teljesen kiszáradt a terület, így már csak a lovak maradtak.








El Rocio jellegzetessége, hogy az utak nincsenek burkolva, mindent homok borít. Ez és az épületek stílusa olyan hatást kelt, mintha valahol Mexikóban járnánk a vadnyugaton, csak az autók zavarnak be a képbe néha. Rengeteg lovat/öszvért is látni, elsősorban a turisták fuvarozására szolgálnak.





A település legnagyobb épülete a templom, amely jelentős zarándokhely, milliónyi hívőt vonz minden évben (jelentősen terhelve a környezetet és a nemzeti parkot).







El Rocióból egyenes út vezet az óceánparti Matalascanasba, amely egy kis üdülőtelepülés. Amikor odaértünk, szinte viharos szél fogadott. Itt található a Torre de la Higuera, amely valamikor őrtorony volt, de az 1755-ös lisszaboni földrengés és az azt követő cunami ledöntötte, csak a talapzata maradt meg a vízbe dőlve.




Kicsit távolabb egy modern világítótorony is áll.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Andalúzia I. - Ronda

Szlovénia II. - A Bohinj-tó környéke

Madeira II. - Delfinles